Jump to content
BulForum.com

Дайте мнението си за автомивките на самообслужване


zlobil

Да отвори ли Zlobil автомивка на самообслужване в Пловдив или не?  

84 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Значи от няколко месеца ми е влезнала в главата идеята да направя автомивка на самообслужване предполагам повечето са чували/ползвали такава общо взето идеята е проста пускаше левче - миеш 3 минути като избираш различни програми има си сапунисване , нанасяне на слой восък за защита на колата и бързо съхнене изплакване с вода и т.н. Тоест ако си по сръчен за 2лв можеш да си измиеш сам колата външно безконтактно ;)

 

 

Та идеята ми е колко от вас биха ползвали такова нещо за да си измият колата сами ?

 

 

Лично аз го предпочитам понеже в повечето време на повечето автомивки трябва да се чака много а и ми писна да намирам драскотини по колата си след измиване от "кадърни" младежи.....

 

 

Мястото е комуникативно за разлика от повечето такива мивки. За пример аз съм ходил няколко пъти на тази която е след Пожарната в Тракия в индустриалната зона до Предприятие Профи Линк.

 

 

 

ПС : Обещавам преференции за съфорумци ако евентуално идеята прерастне в проект както най вероятно ще се случи.

 

 

ПС 2 : Не говорим за тунел с четки , аз не ги харесвам като цяло . Говорим за обикновенни пароструйки с които ти си миеш колата ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Ок пускаш си жетона( на стойност 5-6-10 или там колкото лева е ) ама какво ще ти изпълни програмата?Щото с парострука да я минаше външно ок, да я сапунисаш, това за 3 мин ок ама примерно минаването със слой восък тия хави кой ще ги прави?Или има машина?

Link to comment
Share on other sites

Восъка се пръска пак със струйката на малко налягане , ти си го пръскаш все пак това е идеята на тия автомивки. Като тоя восък кара капките да се стичат и ако евентуално не ти се занимава да си я подсушаваш изсъхва доста по бързо. На повечето мивки не предлагат пера/гидюрии за подсушаване аз смятам да го предложа като бонус . ;)

 

 

 

Иначе цената си е стандартна 1лв - 3 минути , даже мисля че на ОМВ е 1лв - 2мин като и мястото е доста ограничено ;)

Link to comment
Share on other sites

Ами стига да подбереш персонала( все пак не искам на касата да ме гледат все едно съм ги ебал в гъза без вазилин като си плащам ) и ако ти е добро мястото лично аз съм склонен да я посещавам мивката.

Просто много често нямам нужда от "вътре-вънка" и ми трябва бързичко външно измиване с малко поне грижа за колата.Ама няма да е лошо и да имаш поне 2-3 клетки и за професионално миене.

Link to comment
Share on other sites

Доста често използвам такава автомивка в бг. Най - често на Еко-то до затвора. Предпочитам ги понеже става бързо всичко. Нещото което ми прави много силно впечатление е, че не ги поддържат никъде. В плачевно състояние са повечето. Да не говорим, че съм имал случай когато няма налягане на водоструйката. Другият вариант е да започне да прекъсва когато пръскат двама човека едновременно.

 

host ти май и идея си нямаш за какво става въпрос. Каква каса сънуваш и какъв персонал не ми е ясно.

Link to comment
Share on other sites

Значи доста години покрай нашите ми се налага да общувам с персонал както добър така и кофти и съм напълно наясно какво е добрият персонал и колко е кът - при тази система автомивки персонала се изразява в лицето на 1 човек на касата който евентуално разваля/уедрява парите до левчета и ти обяснява какво трябва да направиш ако ходиш за пръв път. Идеята ми влезна в главата поради същата причина колата вътре винаги си я пазя много чиста докато вънка просто няма как а не ме кефи да не се вижда къв цвят е и зимата да е цялата в сол и пясък .

 

 

Иначе и клетката за професионалното почистване съм я мисли дето си я оставяш колата и чакаш някой да ти я измие ама лично за мене е доста по трудно предполагам всеки е виждал кви "индивиди" мият колите по мивките намирането на съвестни работници които да "излизват" колите си е доста доста трудна задача . Примерно за тая клетка го мисля по друг начин измиването вътре-вънка да е по скъпо отколкото на другите мивки примерно вместо 12 да е 14-15 но да се ползват само най-качественните препарати , работника да взима по голям % от измитата кола и съответно да си гледа работата и да мие както си му е реда а не да му стоиш на главата и да му обясняваш къде е пропуснал .

 

Лично аз винаги съм предпочитал да дам малко повече пари или бакшиш ама като си взема колата да не открия примерно че ми е надрана че прозорците са ми замазани , че не ми е минал багажника и т.н. и т.н. ...... сещате се за какво говоря .

Link to comment
Share on other sites

За персонала...ами кой ще извършва подръжката?Кой ще се грижи за пароструйките?!Мен мисълта си ми беше точно като на zlobil за един човек на каса, който да може да ти развали, да ти даде съвет и да не се държи като простак.

И за по-високата цена съм съгласен, качествената услуга е логично да е по-скъпа.Който не му харесва им избор все пак.

Link to comment
Share on other sites

Никак не е лоша идеята ;) ! Въпросът е както каза и Netrootbg, машинките да се подържат, а не примерно прахосмукачките да си бръмчат, а боклуците да си стоят или като започнат да пръскат двама и струйките да започват да пикаят вместо да пръскат...

Link to comment
Share on other sites

Идеята е добра . В Германия има масово такива на самообслужване 1евро = 3-4 минути с прахосмукачка , 1евро = 4мин с пароструйка . На мен като ми се занимава отивам на Екото до на Мотопфое салона плащам им външно миене и се уговарям с пичовете сам да си я измия.

 

Сега идва момента за място .

Трябва да измислиш след като излезнат от клетката да има къде да се подсушът .

Пароструйките трябва да са с хубаво налягане хем да не бутат боята хем и да не галят мръсотията . Трябва да е комбинирана да става и за коли , които не са металик .

Едно кафенце да има къде да си чакаш реда или просто къде да седнем да се видим .

Непременно хубави табели с инструкции като за малоумници как се работи с машините ( има хора , които ги четат но дали е преди или след

работа с машините те си избират ) .

 

П.С. Обещавам ти ако направиш такова нещо на първото ми посещение да ти донеса куче с клатеща глава , които ще вдигне конете на колата ти с 10к.с. и ще намали разхода с 1л/100км

Link to comment
Share on other sites

идеята е идеална а пък и все още не са много разпространени из града.Аз живея до тази кадето е до затвора и бая народ ходи там и май наистина беше за ялв. - 2 мин.Брат ми винаги като си мие колата ходи там и след тва си е минава отвътре както си знае най-добре.А наистина ако намериш някой кадърен и даваш малко по голям % ще стане хавата и с другата мивка :)

 

Табелите могат да се сложат на самите машино както на Екото за да е прегледно а отстрани е достатъчно да има повечко място да може да си я паркираш и излъскаш/подсошиш а тва с кафето е доста добро като идея ;)

Link to comment
Share on other sites

Значи напълно разбирам какво се опитвате да ми кажете/посъветвате както ви казах нашите включително и аз сме в да го наречен обслужващият бизнес и ми е пределно ясно че редовният клиент е доволният клиент , поддръжката се извършва по договора от фирмата изпълнител , не искам да говоря предварително но гарантирам че веднъж бъде ли пуснат проекта/обекта недоволни от съоръженията и обслужването няма да има . Отделно техниката ще е далеч по добра от позната на ЕКО/ОМВ и мивката до Профи Линк , говорим за последно поколение оборудване от CarWash германия.

 

 

 

Евентуално заплануваното място на мивката ще е на булевард Южен близо до Сервиз ФОРМУЛА или на Пещерско шосе в Смирненски все още както казах съм в крайната фаза на обмисляне и планиране надявам се до края на месеца нещата да бъдат пуснати в действие ;)

 

 

Пак повтарям за всеки клиент ще подсигуря силиконово перо и гидюрия да си подсуши колата .

Мястото е доста голямо има място за 2-3 тира да се спрат и да си се подсушават без проблеми :)

 

 

ЕДИТ : А това с допълнителната клетка в която си плащаш да ти я измие "професионалист" задължително ще бъде осъществено може би в по късен етап но ще го има , това с цената най вероятно ще е както казах по горе по-скъпо но задължително перфектно , аз не карам особено скъпа кола и като видя драскотина ме хващат лудите представям си на инцинератора или другите от форума с коли за по 50+ бона кво им е :wacko: :sick

Едва ли 2-3лв над цената биха били проблем

Link to comment
Share on other sites

Заинтригуваме защото блока м ие до формулата каде е тва място я разкрий :) Право да пращам съседите тама :)

Link to comment
Share on other sites

Ами като я спретнеш, раздумкай тъпаните и дай адрес. (то и без тва идва сезона на чистите коли...)

Link to comment
Share on other sites

Zlobil идеята ти е чудесна!!!Казвам го,защото аз имах същата до скоро,но май ше се размина,поне за сега.Все още не са толкова разпространени тези мивки,а услугата която предлагат е доста добра.Аз лично си мия колата само на такава мивка,както аз си знам.На тези от автомиките постоянно се налага да им висиш на главите и все да внимаваш да не ти я осе..т!Ако това по-горе остане мястото,на което ще бъде разположена считай,че имаш още един много редовен клиент!Успех в начинанието!

Link to comment
Share on other sites

как мие най-добрия в света - само катo информация го давам, да се види.Не казвам, че така ще се мие, просто няма място за сравнение.

 

а това кое нанася най-голямо поражение на лака на колата и боята.Интересно е в края и за силиконовите гуми за сваляне на водата.
Link to comment
Share on other sites

аз не карам особено скъпа кола и като видя драскотина ме хващат лудите представям си на инцинератора или другите от форума с коли за по 50+ бона кво им е :wacko: :sick

Едва ли 2-3лв над цената биха били проблем

 

Може малко смешно да звучи, но аз колите си не ги карам на автомивки. При наличието на 2 места за миене (1 на открито и 1 закрито) и 2 водоструики, а и голяма колекция от препарати...

 

Поне ако си я одраскам знам, че аз съм си виновен, а не някой сульо...

 

 

 

Останалата ми част от препаратите... малко е пообедняла колекцията... :blush:

 

 

n149844264230111623556dn8.jpg

Link to comment
Share on other sites

Пиши ме и мен,стига услугата да е качествена 1-2-3лв отгоре не са проблем.

Щото и на мен ми е писнало да си взимам колата ожулена,изподрана и недоизмита.

Даже като се замисля в града май няма автомивка от която да съм останал доволен.

И аз предпочитам да си мия сам колата,но на повечето мивки от типа selfservice налягането на пароструйките е слабо или не пускат достатъчно автошампоан,или пък докато пуснеш левчето и времето ти свършило вече.....

Така че ако това което пише Злобил стане реалност, ме печели като редовен клиент.

Особено ако е на бул.Южен,както спомена по-горе.

Link to comment
Share on other sites

Не съм прочел всички постове в темата, тъй като в момента нямам никакво време, но доколкото разбрах от изречението "Та идеята ми е колко от вас биха ползвали такова нещо за да си измият колата сами ? "... май става дума за статистическо проучване с цел да се види дали си заслужава бъдещата инвестиция.

 

Васко, ако искаш може да преобразуваме темата в анкета.

Тъй като често имам доста ангажименти и времето ми е кът, като отида на автомивка, предпочитам да я оставя друг да свърши работата, а аз да пия едно кафе или да си слушам музика в колата. Не съм чак толкова пристрастен към външния вид на колата и не ме боли за някоя и друга драскотина...разбира се ако имах машина за $ХХХ ХХХ, вероятно нямаше да е така, но нямам за съжаление, пък и на тъмносиньото много не му личат драскотините. :P

Та като заключение - предпочитам да си платя, дори и повече, но друг да свърши работата. Ако отвориш такова нещо обаче, ще дойда за идеята някой ден да пробвам да си я измия сам...пък може и да ми хареса. :)

Link to comment
Share on other sites

Не не е проучване както казах съм последна фаза на размисли , тоест това ще го правя просто се опитвам да се обедя още мааалко повече , незнам как да се изразя а и ми беше интересно какво мислят другите . А за времето ако като се замисля на такава селф мивка излиза доста по бързо ...

 

 

ИНЦИНЕРАТОРЕ , ПОКЛОН ......... :)

Link to comment
Share on other sites

аз съм за ... но автомивката да не ти бъде като ЕКО–ТО 3 минути пръскалка с водно пистолетче ноо тенкс... иначе на Омв-то е супер обаче с тяхната еврейска поста от 100секунди за левче ги направиха на 70секунди ...... иначе на омв паруструйката е супер ... ако е такава и 3минути изобщо няма да имам нужда от цъкане на още едно левче ..... :lol:

Link to comment
Share on other sites

абе няма какво да ви обеждавам като дойде време за откриването ще се обедите , тва поне си харесвам че правя ли нещо го правя качественно без побългарявания ...... струята по тези мивки я намаляват щото разхода е 600л./ч. та да спестя някой лев.... по точно стотинка......

Link to comment
Share on other sites

Идеята е добра,а и няма да има претенции от типа "тука не си минал" "забърши малко тука" кой както и колкото успее и може...

ако знаеш как да го направиш колата ще става бонбонче за 2-3 лева а не 12-15 както по автомивките.

Link to comment
Share on other sites

Злобиле хич не му мисли,ако имаш възможност я прави автомивката.Все повече хора започват да си мият сами колите я на ОМВ,я на Екото.Поради простата причина,че толкова некадърен по други автомивки,че няма накъде просто...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...