В САЩ патентоваха първата в света автомивка за мотоциклети. Тя вече е тествана върху редица видове модели и няколко екземпляра са пробно продадени на големи компании в тази индустрия.

Автомивката е интелигентна и адаптивна. Плащането става автоматично, а чрез гласови команди и писмени инструкции мотористът се ръководи къде да паркира машината си. След това чрез сензори се измерват размерите на мотоциклета и тогава четките и инструментите започват измиването.

Според създателите й Motoexpresswash автоматичната автомивка е безопасна за всички видове мотоциклети. Също така измива абсолютно целите машини, включително и джантите.

Налягането на пръскачките е 600-700 psi, което е безопасно за мотоциклетите (при автомобилните автомивки е 1000 psi и нагоре). При тестовете е доказано, че водата не вреди на моторите и навлиза само на местата, в които би навлязла при нормални условия, когато вали дъжд.

Цената на автоматичната автомивка за мотори е $75 000 в САЩ, а цената на едно миене според създателите трябва да е между $10 и $15.

Speed-Press